Σήμερα θα ξεφύγω λίγο και θα σου πω μια δυο σκέψεις μου, έξω από τα δόντια…

Χαζός να είναι κανείς, καταλαβαίνει πως το πράγμα δεν πάει καλά. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Αν και είναι πολύ-πολύ σημαντικό κομμάτι, δεν είναι μόνο αυτό. Όλη αυτή η ανακατωσούρα. Όλη αυτή η αβεβαιότητα. Όλη αυτή η μαυρίλα που πλανάται στον αέρα. Σαν κάτι να βράζει, σαν κάτι να ετοιμάζεται, αλλά κανείς να μην μπορεί να προσδιορίσει τι.

Και δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις. Δεν ξέρεις τι να κάνεις. Δεν ξέρεις πως να το πολεμήσεις όλο αυτό… Και όλο και πέφτεις. Όλο και μαζεύεσαι. Όλο και νιώθεις πιο αδύναμος. Όλο και απογοητεύεσαι…

Μην τους αφήσεις όμως… Όχι.

Μην τους αφήσεις να σε ρίξουν. Μην τους αφήσεις να σε κάνουν να παραιτηθείς.

Μην το επιτρέψεις.

Σε κανέναν αλήτη πολιτικό.

Σε κανέναν ξεπουλημένο δημοσιογραφίσκο, σε καμία τηλεπερσόνα, που προσπαθούν να σε πείσουν πως δεν τρέχει τίποτα, πως όλα κυλούν ήρεμα και καλά, την ώρα που άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, την ώρα που άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους.

Σε κανέναν από τους άρχοντες, από τους έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι τηρούν σιγή ιχθύος και οι οποίοι δυστυχώς, έχουν αποδειχθεί πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Μην τους το επιτρέψεις και μην απελπιστείς. Όλα και αν σου τα πάρουν, να μην σου πάρουν την ελπίδα. Η ελπίδα, να μείνει ζωντανή.

Όχι μια γενική και αόριστη ελπίδα. Όχι.

Ελπίδα στο Θεό. Αυτή την ελπίδα έχουμε εμείς. Ελπίδα στο Θεό.

Θα δώσει ο Θεός. Θα αλλάξει το πράμα.

Μόνο μην απελπιστείς.

Γρηγορείτε και προσεύχεσθε.

‘’…Οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα…’’

 

Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος

Ψυχολόγος M.Sc.